Sberbanka BH: Ostvarili dobit od 3,83 miliona KM

Bez autora
Aug 10 2015

U prvih šest mjeseci 2015. godine "Sberbanka BH" ostvarila je neto dobit od 3.838.520 maraka, što je mnogo bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine. Potvrdio je to Edin Karabeg, direktor "Sberbanke BH", dodavši da je u istom periodu prošle godine dobit iznosila 1.985.741 KM. Korisni proizvodi, prisniji pristup klijentima i kvalitetnije usluge, uz racionalnije upravljanje troškovima, doveli su do porasta profitabilnosti. Osim profita, ostvarili smo porast ukupne aktive, kredita i depozita u procentima koji su veći od tržišnih prosjeka, što je dodatna potvrda uspješnosti naše poslovne strategije, kazao je Karabeg.

U prvih šest mjeseci 2015. godine "Sberbanka BH" ostvarila je neto dobit od 3.838.520 maraka, što je mnogo bolji rezultat u odnosu na isti period prošle godine.

Potvrdio je to za "Avaz" Edin Karabeg, direktor "Sberbanke BH", dodavši da je u istom periodu prošle godine dobit iznosila 1.985.741 KM.

Korisni proizvodi

- Korisni proizvodi, prisniji pristup klijentima i kvalitetnije usluge, uz racionalnije upravljanje troškovima, doveli su do porasta profitabilnosti. Osim profita, ostvarili smo porast ukupne aktive, kredita i depozita u procentima koji su veći od tržišnih prosjeka, što je dodatna potvrda uspješnosti naše poslovne strategije - kazao je Karabeg.

Banka je u prvih šest mjeseci 2015. ostvarila veće prihode od kamata, 17,067 miliona KM neto, za razliku od 14,294 miliona KM u istom periodu prošle godine.

Prihodi od naknada i provizija, također, bilježe rast i iznose 8,22 miliona KM, u odnosu na 6,64 miliona KM u istom periodu lani.

Neto aktiva

Troškovi rezervisanja blago su porasli na 15,8 miliona KM, u poređenju sa 15,2 miliona KM u istom periodu prošle godine, što je utjecalo na ostvareni iznos dobiti.

Neto aktiva "Sberbanke BH" iznosi 1,12 milijardi KM, a osnovni kapital 104,11 miliona KM.

Banka ima 30 poslovnica, a zapošljava 431 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik